Positieve invloed van massage op je immuunsysteem

Zodra het herfst wordt, is het tijd om goed te zorgen voor je lijf en je immuunsysteem. Wanneer je immuunsysteem in topconditie is, kom je de tijd van guur weer en rondwarende virussen beter door. Wij van Sawatdee Spa helpen je daar graag bij. Wist je dat massages een positieve invloed hebben op het immuunsysteem?

Buiten het feit dat je je na een heerlijke massage lekker relaxed voelt en dat op zich al goed is voor het afweersysteem, heeft een massage ook andere gezondheidsvoordelen. 
 

MASSAGE BEVORDERT DE BLOEDCIRCULATIE

Een massage kan op verschillende manieren weldadig zijn voor je immuunsysteem. Zo stimuleert een massage de bloedcirculatie waardoor alle weefsels goed doorbloedt raken en sneller voorzien van voedingsstoffen. Ook afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Tijdens een massage worden er ook meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen helpen ziekteverwekkers te bestrijden. 
 

HORMOONHUISHOUDING IN BALANS DOOR MASSAGE

Ook in je hormoonhuishouding doet een massage veel. Stress is een echte boosdoener voor je immuunsysteem. Wanneer je lange tijd spanning ervaart, maakt je lichaam het stress-hormoon cortisol aan. Dat hormoon helpt bij het de baas blijven van je problemen, maar zorgt er daarmee voor dat er minder tijd en aandacht is voor bijvoorbeeld je immuunsysteem. 

Een massage is een fysieke manier om stress kwijt te raken. Door de massage maakt je lijf het gelukshormoon endorfine en het knuffelhormoon oxytocine aan. Die zorgen er weer voor dat het stress-hormoon cortisol wordt opgeruimd. 

Tijdens corona werd het begrip ‘huidhonger’ bekend. Wanneer je minder fysiek contact hebt met anderen, wordt er minder endorfine en oxytocine aangemaakt. Dat heeft een slechte invloed op de afweer, omdat cortisol dan niet goed wordt afgebroken.
 

HUIDHONGER GESTILD DOOR FACIAL

Ook wanneer je om wat voor reden dan ook niet gemasseerd kunt worden, kan je weerstand profiteren van een bezoek aan onze spa. Bij bijvoorbeeld een facial is er ook genoeg huidcontact, waardoor je goede hormonen aanmaakt en slechte hormonen afvoert.
 

GOEDE NACHTRUST

Door de ontspanning van een massage kun je beter slapen. En voldoende rust is ook weer essentieel voor een gezond immuunsysteem.

 

 

Buiten de normale massages kun je bij Sawatdee Spa ook terecht voor de AromaTouch Technique, hierbij werk je op diep niveau aan je weerstand en het verminderen van stress.

Ook hebben we van dōTERRA diverse oliën en producten die je immuunsysteem kunnen bevorderen.

Sawatdee Spa

Sint Walburgstraat 8, Tiel

Openingstijden Massages

Maandag t/m Zondag
11:00 - 22: 00 uur

Facials en Harsen

Woensdag en donderdag 
Enkel op afspraak

 

Maak een afspraak!

Top